ETEM Logo
ETEM Logo
Затвори
4.1.2023

ИЗЯВЛЕНИЕ ЗА ПОДПИСВАНЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО “EТЕМ И КОСМОС АЛУМИНИУМ”

Вижте повече

В съответствие с член 17, ал. 1 от Регламент (ЕС) № 596/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 16 април 2014 г., “ЕЛВАЛХАЛКОР ХЕЛЕНИК КОПЪР ЕНД АЛУМИНИУМ ИНДЪСТРИ Ес Ей” (ELVALHALCOR HELLENIC COPPER AND ALUMINIUM INDUSTRY S.A.) (наричано по-долу “ЕЛВАЛХАЛКОР”) обявява, че на 6 май 2022 г. бе подписано стратегическо споразумение за сътрудничество между непосочено дружество с търговско наименование “ЕТЕМ Комършъл енд Индъстриъл Лайт Металс Сосиете Аноним” (ΕΤΕΜ Commercial and Industrial Light Metals Societe Anonyme) (наричано по-долу “ЕТЕМ”), от което ЕЛВАЛХАЛКОР притежава 80% процента, и дружество с търговско наименование “КОСМОС АЛУМИНИУМ Ей И” (COSMOS ALUMINIUM A.E.) (наричано по-долу “КОСМОС АЛУМИНИУМ”), с което страните договарят основните условия на преобразуването чрез вливане на КОСМОС АЛУМИНИУМ в ЕТЕМ. В резултат на дружественото преобразуване по отношение на акционерите на ЕТЕМ, налични към момента на извършване на вливането, ще възникне миноритарен дял от дружествения капитал на КОСМОС АЛУМИНИУМ.

Горепосочената трансакция във всички случаи ще  бъде извършена след предварително изпълнение на изискуемите действия и условия, включително след успешното завършване на правни, финансови и други проверки за съответствие на дружествата ЕТЕМ и КОСМОС АЛУМИНИУМ.

Договарящите се страни ще се стремят да финализират договарянето на условията относно плануваната трансакция, да сключат окончателните споразумения и да извършат самата трансакция в рамките на шест (6) месеца, които започват да текат от горепосочената дата на подписване на споменатото по-горе споразумение.

ЕЛВАЛХАЛКОР ще уведоми общността на инвеститорите относно всички значимите етапи от хода на дейността.

 

 

Виж всички новини

Други новини

17.1.2023
thumb

НОВИ СЕРТИФИКАТИ ЗА СИСТЕМА ЗА СТЪКЛЕНИ ПАРАПЕТИ EB50

Системата EB50 подобрява и повишава естетиката на околното пространство на местата, където е поставена
Прочети повече
17.10.2022
thumb

ЕТЕМ ПОДКРЕПИ И ВЗЕ УЧАСТИЕ ВЪВ ВОДЕЩИТЕ СЪБИТИЯ SHARE ARCHITECTS FORUM И BUILDING INNOVATION FORUM 2022

Тодор Фиданов, изпълнителен директор на ЕТЕМ БГ и ЕТЕМ Румъния, представи последните системни иновации на компанията
Прочети повече
29.9.2022
thumb

НОВАТА СИСТЕМА ES320 E ТУК, ПРЕДЛАГА КАЧЕСТВО И КОНКУРЕНТНА ЦЕНА

ES320 е новата базова система за плъзгащи се прозорци на ETEM
Прочети повече
10.6.2022
thumb

ЕТЕМ ПРЕДСТАВИ НАЙ-НОВИТЕ СИ СИСТЕМИ НА RESIDENTIAL FORUM 2022

Събитието е публична платформа за споделяне на добри инвестиционни практики и тенденции при проектиране на модерни пространства
Прочети повече