ETEM Logo
ETEM Logo
Затвори
18.2.2019

EТЕМ УСПЕШНО СЕ ПРЕДСТАВИ С ПРОЕКТА INDEWAG НА „ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ИНДУСТРИЯТА”

Вижте повече

ЕТЕМ успешно се представи с проекта InDeWaG на „Европейски дни на индустрията“, организирани от Европейската комисия в столицата на Европа - Брюксел. Събитието, което се проведе между  5-ти и 6-ти февруари, имаше за цел да покаже как промишлената политика на ЕС е от полза за европейските граждани и да дефинира бъдещите тенденции и работещи политики в различните отрасли.

На специално организирано изложение, част от „Европейски дни на индустрията”,бяха показани  най-интересните и иновативни проекти, финансирани по програмите на Европейската комисия. На ключово място беше представен проектът за иновации във фасадните решения– InDeWaG, в койтоводещароля играe екипът на ETEM.

ETEM участва в консорциума на InDeWaG(Industrial Development of Water flow Glazing), в който редица университети и изследователски институти от страни като Германия, Испания и България обединяват усилията си заедно с индустриалните партньори от тези държави, за да развият в промишлен мащаб нова фасадна система за нулево енергийни сгради (nZEB).Идеята на проекта InDeWaG е да се намалят значително разходите за поддръжка, тъй като подобен вид сгради ще се окажат крайно необходими до края на 2020 година.

InDeWaG е иновативна разработка в сферата на фасадното проектиране и цели създаването на стъклопакет с циркулиращ воден поток, вложен в системи за елементни фасадни и преградни стени. „Водните стъклопакети” ще се използват за фасадна система и вътрешни преградни стени, като по този начин ще се намалят разходите за отопление, вентилация и климатизация.

В  21-ви век пред  човечеството стои предизвикателството на глобалните климатични промени, които изискват устойчиво строителство и изцяло нов облик на градската среда.Днес има нарастваща нужда от решения , които да са приложими в бъдещи проекти и да се изграждат сгради, осигуряващи не само по-високо качество на живот на обитателите, но и хармония с околната среда. В този контекст фасадите са привилегированите компоненти на сградите, които могат да предложат решения.Именно такова високо технологично решение е InDeWaG.

Проектът InDeWaGвпечатли посетителите на събитието, което събра повече от 1 800 участника - представители от различни промишлени отрасли, националните и регионални власти, синдикати.

„Европейските дни на индустрията“ бяха открити с речи на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и главния изпълнителен директор на Световната банка – Кристалина Георгиева.Форматът продължи с конференции на високо равнище, покриващи водещите в сферата теми за устойчивост, глобализация, иновации и глобализация.

Виж всички новини

Other News

6.7.2020

АТРАКТИВЕН ДИЗАЙН И ЦЕНА ПРЕДЛАГА НОВАТА СИСТЕМА EW70 НА ЕТЕМ

Алуминиевата система EW70 е с оптимални характеристики за жилищно строителство
Прочети повече
1.7.2020

СИСТЕМИТЕ НА ЕТЕМ СА ЧАСТ ОТ ВПЕЧАТЛЯВАЩАТА NV TOWER В СОФИЯ

Премиум системите на ЕТЕМ са част от новия впечатляващ небостъргач NV Tower, който ще се откроява в небето на София.
Прочети повече
5.12.2019

ЕТЕМ УЧАСТВА НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ХОТЕЛСКИ ФОРУМ В ГЪРЦИЯ- XENIA 2019

Събитието се проведе в Атина и събра на едно място собственици на хотели, архитекти и производители
Прочети повече
26.11.2019

ПЕТАТА МЕЖДУНАРОДНА ФАСАДНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЕТЕМ СЪБРА СВЕТОВНИ ИМЕНА ОТ АРХИТЕКТУРАТА

Архитектът Мирон Мутияба представи първата в света сграда с екзоскелет в свободна форма
Прочети повече