ETEM Logo
ETEM Logo
Затвори
18.2.2019

EТЕМ УСПЕШНО СЕ ПРЕДСТАВИ С ПРОЕКТА INDEWAG НА „ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ИНДУСТРИЯТА”

Вижте повече

ЕТЕМ успешно се представи с проекта InDeWaG на „Европейски дни на индустрията“, организирани от Европейската комисия в столицата на Европа - Брюксел. Събитието, което се проведе между  5-ти и 6-ти февруари, имаше за цел да покаже как промишлената политика на ЕС е от полза за европейските граждани и да дефинира бъдещите тенденции и работещи политики в различните отрасли.

На специално организирано изложение, част от „Европейски дни на индустрията”,бяха показани  най-интересните и иновативни проекти, финансирани по програмите на Европейската комисия. На ключово място беше представен проектът за иновации във фасадните решения– InDeWaG, в койтоводещароля играe екипът на ETEM.

ETEM участва в консорциума на InDeWaG(Industrial Development of Water flow Glazing), в който редица университети и изследователски институти от страни като Германия, Испания и България обединяват усилията си заедно с индустриалните партньори от тези държави, за да развият в промишлен мащаб нова фасадна система за нулево енергийни сгради (nZEB).Идеята на проекта InDeWaG е да се намалят значително разходите за поддръжка, тъй като подобен вид сгради ще се окажат крайно необходими до края на 2020 година.

InDeWaG е иновативна разработка в сферата на фасадното проектиране и цели създаването на стъклопакет с циркулиращ воден поток, вложен в системи за елементни фасадни и преградни стени. „Водните стъклопакети” ще се използват за фасадна система и вътрешни преградни стени, като по този начин ще се намалят разходите за отопление, вентилация и климатизация.

В  21-ви век пред  човечеството стои предизвикателството на глобалните климатични промени, които изискват устойчиво строителство и изцяло нов облик на градската среда.Днес има нарастваща нужда от решения , които да са приложими в бъдещи проекти и да се изграждат сгради, осигуряващи не само по-високо качество на живот на обитателите, но и хармония с околната среда. В този контекст фасадите са привилегированите компоненти на сградите, които могат да предложат решения.Именно такова високо технологично решение е InDeWaG.

Проектът InDeWaGвпечатли посетителите на събитието, което събра повече от 1 800 участника - представители от различни промишлени отрасли, националните и регионални власти, синдикати.

„Европейските дни на индустрията“ бяха открити с речи на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и главния изпълнителен директор на Световната банка – Кристалина Георгиева.Форматът продължи с конференции на високо равнище, покриващи водещите в сферата теми за устойчивост, глобализация, иновации и глобализация.

Виж всички новини

Други новини

7.5.2019

СДЕЛКАТА МЕЖДУ ЕТЕМ БЪЛГАРИЯ И GESTAMP GROUP Е ФИНАЛИЗИРАНА

Етем България и Gestamp North Europe Services финализираха предвидената сделка в инвестиционния си договор
Прочети повече
27.2.2019

ЕТЕМ ЩЕ УЧАСТВА В АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА 2019

ЕТЕМ ще участва с щанд на Архитектурно – строителната седмица в София
Прочети повече
23.1.2019

EТЕМ СЕ ПРЕДСТАВИ УСПЕШНО НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ BAU

ЕТЕМ успешно представи своите системни решения на водещия международен панаир BAU
Прочети повече
22.1.2019

ЕТЕМ БЪЛГАРИЯ ОТДЕЛЯ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕКСТРУДИРАНИ АЛУМИНИЕВИ ПРОФИЛИ

Дъщерното дружество на Viohalco SA, Етем България, взе решение за отделянето производството на екструдирани алуминиеви профили и допълнителната обработка на алуминиеви профили като сключва инвестиционен договор с Gestamp
Прочети повече