ETEM Logo
ETEM Logo
Затвори
10.12.2018

НАШИТЕ ПРОДУКТИ ЩЕ ВИДИТЕ НАВСЯКЪДЕ НАОКОЛО, В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА

Вижте повече

Господин Менцелопулос, компанията ETEM е лидер в областта на алуминиевата обработка с история от 47 години. Компанията открива първите си производствени мощности в България през 1999 г.. В какви продукти са последните иновации, направени оттук?

През последните години ЕТЕМ се наложи като една от водещите компании за алуминиевата екструзия в Европа. Ние изцяло интегрираме процеса на проектиране и производство на архитектурни системи и алуминиеви профили за различни промишлени приложения. Не спираме да се развиваме технологично и можем да се похвалим, че ЕТЕМ е причината още от 2011 г. в България да се произвеждат специализирани решения за автомобилната индустрия. Към момента нашата компания е директен доставчик на международни автомобилни гиганти като BMW, PORSCHE , Mercedes, Jaguar и Daimler.

Трябва да подчертая, че всичките ни продукти, независимо от тяхното предназначение преминават през редица тестове в международни лаборатории и отговарят на най-високите изисквания в дадения сегмент.

В кои държави присъстват продуктите ви?

Над 80% от продукцията на ЕТЕМ се изнася за пазари извън България. Произвеждаме и доставяме архитектурни системи за почти всички страни в Европа – Белгия, Франция, Холандия, Швейцария, Австрия, Великобритания. В момента работим по трайното навлизане на пазарите  в  САЩ, Канада и Австралия. Изнасяме продукти за различни страни в Северна и Южна Африка, имаме реализирани проекти в Азия и държави от Близкия Изток.

Какъв е най-интересният проект, по който ЕТЕМ работи в момента?

Няма как да не споделя, че нашите архитектурни решения бяха избрани за реализирането на поредното архитектурно предизвикателство в София и бъдещата най-висока сграда в България – Sky Fort.  Небостъргачът е вторият обект от комплекса Sofia Capital City, по който ще работят съвместно екипите на ЕТЕМ и инвеститора.Този проект ще бъде технологично и архитектурно предизвикателство, на което ние имаме потенциала да отговорим.

Каква е политиката на компанията по отношение на нейните служители и успявате ли да привлечете младите хора като работна ръка?

Може би най-голямото предизвикателство пред пазара на труда в България е недостигът на квалифициран и неквалифициран персонал.  Все повече млади хора  напускат страната и вярвам, че ние, представителите на бизнеса трябва да ги привлечем и да им предоставим възможност да се развиват тук. Тази година инициирахме  партньорство с редица учебни заведения. Целта ни е да изградим съвместна програма, по която студенти и ученици да трупат професионален опит в ЕТЕМ още преди да завършат своето обучение.

Кратка визитка на Георгиос Менцелопулос

Георгиос Менцелопулос е член на борда на директорите на ЕТЕМ от 2010 г. Завършил е „Икономика и бизнес“ в Университета на Атина. Между 1996 до 2004 г. е работил като финансов мениджър на Corinth Pipeworks в Гърция. От 2004 до 2008 г. е бил финансов и административен мениджър на групата Yzatis. През 2008 г. се завръща във VIOHALCO Group и става главен финансов директор на „Стомана Индъстри“ в Перник, а после и финансов контрольор на VIOHALCO Group. От юли 2010 г. е изпълнителен директор на ЕТЕМ.

Виж всички новини

Други новини

12.9.2020

ВИРУСИТЕ ОЦЕЛЯВАТ С ЧАСОВЕ ПО-МАЛКО ВЪРХУ ПОВЪРХНОСТИ ОТ АЛУМИНИЙ

Коронавирусни щамове оцеляват само от два до осем часа върху алуминий, но дни за много други материали, сочат изследвания
Прочети повече
24.8.2020

БЪДЕЩЕТО НА ИЗКУСТВОТО: ЦИФРОВИ ИНСТАЛАЦИИ И ИНТЕРАКТИВНИ ПРОСТРАНСТВА

Дигиталните арт инсталации предлагат нови възможности за зрителите да участват активно в произведението на изкуството
Прочети повече
20.7.2020

5 ВЪПРОСА НА ЕТЕМ С ФИЛИП ФУШЕ, SAOTA ARCHITECTURE & DESIGN

Винаги преследвам следващия си проект и искам да съм по-добър
Прочети повече
30.6.2020

5 ВЪПРОСА НА ЕТЕМ С ВЛАДИМИР МАРИНОВ, СЪОСНОВАТЕЛ НА DEFINE ENGINEERS

Винаги подлагам на съмнение всичко, което правя в моята работа, винаги търся съвършенство и отстоявам този висок стандарт във всичко
Прочети повече