ETEM Logo
ETEM Logo
Затвори

Блог

Присъединете се към нашето пътешествие в търсене на нови перспективи в архитектурата, фасадния инженеринг и изкуството. Разгледайте вдъхновяващите истории за проекти за устойчивост и инициативи за градско обновяване за по-добър живот.
15.7.2019

5 ОТ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ МУЗЕЙНИ СГРАДИ В СВЕТА

Представяме ви едни от най-интересните музейни сгради в света
Прочети повече
23.4.2019

ДЕН НА ЗЕМЯТА – ИСТОРИЯТА НА НАЙ-МАЩАБНАТА ЕКОЛОГИЧНА ИНИЦИАТИВА

Всяка година на 22 април Денят на Земята отбелязва годишнината от раждането на съвременното екологично движение през 1970 година.
Прочети повече
12.4.2019

СТЪКЛОТО – НЕГОВИЯТ ПЪТ В АРХИТЕКТУРАТА

Стъклото е намерило своето водещо място в съвременната архитектура, като придобива все по-голямо приложение като структурен елемент.
Прочети повече
22.3.2019

РАЗХОДКА СРЕД НАЙ-ЗЕЛЕНИТЕ СГРАДИ В СВЕТА

Класация на най-зелените или най-устойчивите сграда по света е почти невъзможно да се направи, затова избрахме да представим част от нашите фаворити.
Прочети повече
27.2.2019

ПОДВИЖНИТЕ КЪЩИ НА ЧИЛОЕ

Остров Чилое е родното място на една невероятна местна традиция – минга (la minga de tiradura de casas) - ежегодното преместване на къщите на обитателите.
Прочети повече
6.2.2019

CASA VICENS – ПЪРВИЯТ ШЕДЬОВЪР НА ГАУДИ

Първият проект на знаменития испански архитект Антонио Гауди - къщата Casa Vicens бързо се превръща в един от най-посещаваните музеи в Барселона
Прочети повече
2.1.2019

АРХИТЕКТУРАТА НА АЗИЯ - ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО

Обликът на съвременните азиатски архитектури в големите градове варира от грандиозни небостъргачи до артистични и „дзен” центрове
Прочети повече
10.12.2018

НАШИТЕ ПРОДУКТИ ЩЕ ВИДИТЕ НАВСЯКЪДЕ НАОКОЛО, В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА

Изпълнителният директор на ЕТЕМ Георгиос Менцелопулос разказва за различните приложения на висококачествените алуминиеви решения, произведени от компанията в България
Прочети повече
1 2 3